Hvorfor vandre?

Der er mange gode grunde til at gå. Du styrker knogler og muskler. Det er skånsom motion for led i ankler, knæ og hofter. Gang kan dæmpe sukkertrangen, og du forbrænder kalorier. Du nedsætter risikoen for at få livsstilssygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Gang kan også øge din evne til at slappe af og nedsætte følelsen af nervøsitet og stress. Det kan forbedre hukommelsen og forebygge demens. Desuden er det den billigste og enkleste træningsform.

Læs om gode råd til turen

Området Skagen

I området omkring Skagen er der uendelige muligheder for fantastiske vandreture i varierede landskaber – enten i det spændende hedelandskab, i området ved Råbjerg Mile eller ved kysterne. Det og meget mere kan du opleve under vandrefestivalen. Her kan du glæde dig til nogle helt unikke naturoplevelser, og du får muligheden til at se Skagen fra en anden vinkel sammen med de lokalkendte guider, der fører dig ad ruter, du ellers ikke ville finde.

Se program og rutebeskrivelser her

Det sociale ved at vandre

Når man vandrer, får man motion og frisk luft og ikke mindste socialt samvær. Der opstår tit et særligt og uforpligtende fællesskab omkring det at vandre. Under vandrefestivalen bliver der rigelig med mulighed for at være social. Der arrangeres fællesspisning alle aftener, og under morgenmaden kan man planlægge dagens etaper. Og du vil bestemt ikke gå glip af lørdagens festaften.

Den kan du læse mere om her